Wednesday, March 17, 2010

Ngantuk la mommyyy~

I think that was wut lil one said..hehe





cute kan?tgh menguap ke tgh minum ke xtau la tu..hihi..sayang die..

i went for 3D/4D scan at Vision College, Kelana Jaya..mase ni si tecik berumur 26weeks++..puas hati la buat kat sana sebab session tu lama la gak dalam 30 mins..and pics yg die bagi pun banyak..dengan video lagi..

since si tecik tgh tido so senang la nak capture..tapi side profile je sbb die snuggle kat placenta..so susah nak dapat capture muka depan die..ade a few pics tapi tak clear sbb placenta menghalang pemandangan..


the best yang dpt capture

Hidung comel tu confirm mommy punyeee..hahaha~
However tgk video lagi best..sebab kaco die tido..dapat la capture die tgh gosok2 mate, snuggle2 kat placenta tu then tidooo..hihihi xpuas tengokkk..priceless!

To moms to be yang nak buat 3D/4D scan, sila la ke sane..RM 90..taun nie naik harga kalu tak RM60 jee..

18 comments:

aenareal said...

hihi..cutenyer die..murahnyer ingat kan mahal 3D/4D scan tu..nyesal tak wat..hihi

ain alida said...

super cute =)

Reen said...

ala reen nk masuk 30 weeks pon x buat2 lg.. hihi

bestnye.. cute)

::zAsyikein:: said...

hhehee..like mine also..
dia nyorok kat placenta..
bantal dia yg paling comfy..ehehhe

eh really ar that price for 3D/4D scan?
i ingat it will cost like hundreds..

:: || Mrs. Izwan || :: said...

bep nak gakkkkk... Tp until what age? Kalu cam i ni dh nak masuk 28wk ni blh ke? Kena buat appoinment ke simply walk in? Where is this place? Ada website tak??? Thanks

bojed said...

memang la cute dah bapak dia hensem

Aishah Rahim said...

Nad, sangat comel lah anak awak.
Kat JB ni tak tahu mana nak dapat 3D murah macam tu. :(

Nadya said...

aenareal: huhu xpe next time ley wat..=)

ain: tenkius~ =)

Reen: sempat lg kalu nak wat..hehe

Nadya said...

zAsyikein: ha ah la..bantal empuk sgt tu..peneman die dlm tu..hihi yup ni sbb college student yg wat..so xde doc fees ke ape ke..dats y agak murah la..

Mrs Izwan: gi gi.bestt.dia sampai 32 weeks xsilap.yg paling ideal nk wat.tmpt tu salu penuh org booking sbb die ptg je ade session tu.so kene book awal2.kalu nak wat baik book skang.tmptnye di Kelana Jaya, dekat Giant and depan bakers cottage.
http://www.vision.edu.my/contact.htm

bb: ikut mommy die laa..[=p

Aishah: huhu tq..best tgk aksi die dlm tu..=) hmm..try la cari klinik yg offer murah..mesti ade..

Mawar_Mohamad said...

Wah bestnye tgk scan pics baby Nadya! Precious memory kn :) tc k. Mawar pun jz had my 3D/4D scan semlm at 33 weeks checkup. Chomels tgk baby mulut mcm tgh menghisap, buka tutup buka tutup! Hands n feet dpt tgk,tp malu2 all curled up tutup muka so semlm this time xsmpt tgk lama wajah dia ;)

Puan Jiha said...

oh tak sabar nak tunggu next friday hehehe

QueenWizza said...

waaa x sbrnyeee.. cute je bb dlm tu.. x sbr nk tgk my bb gk.. next 2weeks..
:)

pic kedua puas perhatikan..bru nmpk muka dr dpn hehe..girl ke boy ni dear?

Anita, Mummy Adzryl said...

awwwww.. sweetest moment!! rindunyaaa nak scan2!! awwww... yeap! i pun dulu wat kt vision college! mmg murah pun! heeeee.. all the best, babe! :)

Nadya said...

Mawar: ye ke?kat mane scan?mane pic?nak tengokkk..comelss tgk those tiny fingers, nose etc..huhu tu la ikut nasib kalu nk tgk muka btol2..position tu penting..hehe

Jiha: hehe all the best!minta2 baby bagi cooperation..and position die ok..

Nadya said...

Queenwizza: hehe..tu la die duk bawah placenta so xclear..tp exciting!enjoy the moment nnt..mine wud be blue..insyaAllah..hehe


knits:hehe..rindu ek?xpe..taun dpn u nak wat lagi kann.haha thanks!doakan sumernye selamat dan dipermudahkan..amiinnn~

Mawar_Mohamad said...

Nadya,i start at Princecourt for gynae checkup since 6th month and mmg they gv 3D/4D scans.Semlm g 8th month checkup dptla scan print baby's fingers,etc tp not his face!masa 7th month checkup dpt pic his side profile face. Bleh tgk at my blog,
http://mawarmohamad2308.blogspot.com/2010/02/finallyits-100-confirmed-on-our-baby.html
mmg its wonderful experiencekn dpt tgk 3D/4D view of a growing baby. Alhamdulillah syukur sgt3 sbb all the while wait baby grow mmg in suspense jelah fikirkn
its growth developement.3D scans bleh gv some assurancelah kn ;-)

mamaelly said...

hihihih best nye..elly next week wat kat situ gak..ni yg rasa tak sabar ni..teringat sorg staff kat vc yg elly kol nak comfirm kan balik appoinment..tanye dia..mmg bagi CD video ke..dia kata bergantung pada baby..kadang2 ada baby yg tak nak bekerjasama..hehehe hari2 elly pesan kat baby dlm pewut ni..nanti next week tolong bekerjasama wat aksi2 yg cute eh..hehehe

CikPuanMiera said...

eh.. murahnye...
kat sni nak bt 3D/4D scan da rm160.. huhuhuhu