Tuesday, April 30, 2013

Ceritera Anak Teruna Saya

Fuh fuh..berabuk sungguh blog ni. segan hidup mati tak mau haha

Nak cerita sikit la pasal anak teruna yang sorang ni. Nanti bila dia dah pandai baca boleh la suruh dia kisah perangai upin ipin dia sekarang ni..

1
M: Aydan,what is your name?
A: My name is Muhammad Aydan Shaqeel!
M: bin?
A: bin...?
M: bin ape?
A: bin..jol!

Hahahaha 'benjol'. Sian suamiku.


2
A: Mummy, Aydan nak gi Penang.
M: ha?nape nak gi Penang?ade ape kat sane?nak mkn nasi kandaq ke?
A: tak.nak main slide

Haha nak main slide sampai ke Penang tuu.sabo je laa


3
M: Aydan nak adik girl ke boy?
A: adik girl (senyum2)
M: nape nak adik girl?
A: sebab saye gembiree
 



Aydan: One two buckle my shoe.
Aku: Three four?
Aydan: Shut the door. Five six bah?
Aku: Pick up sticks.
Aydan: Seven eight bah?
Aku: Lay them straight. Nine ten?
Aydan: A big fat hen.
Aku: Aydan tau tak hen tu apa?
Aydan: Ni tangan ni.
Aku: Bukan. Tu hand. Hen ni chicken. Girl chicken.
Aydan: Oo girl chicken ke babah? Dia pakai tudung macam mummy neh?

Ha ha ha (_ _!)
 


5
On the way ke sekolah...

Aydan: Di mana dia, anak kambing saya...
Aku: Macam mana bunyi kambing?
Aydan: Moo moo.
Aku: Bukan. Tu cow. Kambing bunyi macam sheep. Macam mana?
Aydan: Bek bek, bek bek.
Aku: Pandai anak babah. Aydan tau tak kambing ada janggut?
Aydan: Oo kambing ada janggut ke Babah? Macam janggut Babah?
Aku: Hahaha a'ah sama la tu.
Aydan: Babah pun kambing jugak eh?

Ha ha ha!
 


6
Sebelum tido, ajak borak dulu:

A: Mummy, Aydan nak gi sarawak.(tiba2 je)
M: nape Aydan nak gi swak?ada ape kat sane?
A: Nak naik bot
M: ooo suke naik bot tu ye
A: ade kek lapis (lawak pulak dgr). Bagi kat teacher
M:haha eh mana bagi teacher haritu
A: Aydan nak beli bagi teacher
M: oooo nak bagi teacher eh. Aydan nak beli berapa?
A: dua!
M: Nak bagi teacher yang mane?
A: ticer sheilaaa
M: lagi satu?nak beli 2 kan
A: ticer Pika
M: haha ok nanti ade kenduri lg kite gi sane nehh
A:ok

hahaha bertuahnya cikgu dapat anak murid canie..
 


7
Dalam kereta, on the way ke sekolah.

Aydan: Aydan sayang babah.
Aku: Babah pun sayang Aydan.
Aydan: Aydan manja babah kan?
Aku: A'ah.
Aydan: Babah best kan?
Aku: Babah memang best pun.
Aydan: Kita nak pergi beli ultraman satu kan?

Haha nice try son!
 



cheekier by the day. cakap pot pet pot pet macam org besar.  
Nanti ade adik macam mana la gaya nye. Sekarang ni makin manja pulak. 
pantang naik suara sikit mula la buat muka kesian.pastu merajuk sembam muka kat sofa haha

sayangggg die!muahhh!

 

Friday, February 8, 2013

Lil Baby

video

Alhamdulillah Subhanallah..look at those tiny fingers..how cute is this? :)

We all Love you so much Lil baby!

Sunday, January 13, 2013

Bila anak makin 'bijak'




Minggu pertama persekolahan..perbualan antara seorang ayah dan anak..haha