Saturday, December 6, 2008

check check check

Copy this wedding checklist from Peon

Checklist Kahwin

1. Kursus Kahwin -- > settle
2. Daftar Kahwin kat Pej Agama, submit semua document/borang --> tok kadi dah expired..now have to go to Kajang pulakkk..hishh waiting for my dad to sette it
3. Kad Jemputan --> done
a. Stem, envelope etc --> done
b. Senarai Jemputan --> done
4. Booking Dewan (kalau buat kat dewan book 4 bulan b4 kenduri dan bayar deposit) --> kat umah ajee
5. Booking Tempat Nikah (kalau kat masjid) --> nikah @ home
6. Nikah --> 25 Dec
a. Catering (kalau nikah tak sama hari sanding) --> done
b. Kanopi (sewa) --> all in dengan catering
c. Baju Nikah --> separuh done
d. Mak Andam/Tukang mekap... jgn ambik man kajang ek --> haha ada apa dengan man kajang??dah booking..but not MK la.
e. Pakai Inai... nak lukis2 pi kat kedai --> dah book jugak
f. Mas Kahwin --> side sane uruskan
g. Duit Hantaran --> side sane uruskan
h. Bayar Jurunikah --> the bridegroom kene bayar..ikut rate kawasan.
i. Barang Kemas batal air sembahyang --> ring? dah..tatau rupa bentuk mcm mana..surprise katanya..
j. Barang2 Gubah hantaran, sewa dulang hantaran, tema warna, sewa bantal nikah --> almost done
k. Ole-Ole untuk tetamu yang datang masa nikah --> no ole² time nikah
l. Hantaran (Perempuan) --> settle
- Kain, Cincin, Sirih Junjung, Telekung/sejadah, Manisan/kek, Coklat, Tuala, Bunga Rampai, Kasut, Handbag, Al-Quran, Buah, Minyak Wangi, Make-up, etc.
m. Hantaran (Lelaki) --> settle..cuma manisan2 tu belum lagi.
- Baju Kemeja/Tie, Wallet, Tali Pinggang, Toilletries, Kasut, Baju Melayu, Jam, Sejadah, Songkok, Tuala, Sirih Junjung, Bunga Rampai, Pulut Kuning, Kek, Coklat, Buah, etc.
7. Sanding --> 27 Dec
a. Catering hari sanding --> done
b. Pelamin --> done
c. Main Table --> done
d. Baju Sanding --> dah fitting 2 kali..ade je yg xkene..haihh ni yg malas nk sewa nie..tempah kang wat jadi pameran je dalam wardrobe tu..haha
e. Cameraman
- Video / gambar --> done
f. Emcee – kalau buat kat dewan --> takde emcee
g. Tukang Baca Doa --> x tau
h. Group Marhaban --> done..satu bas..haha
i. Kompang --> xde
j. Transportation (untuk ke rumah perempuan / lelaki) --> kereta je la
k. Muzik
- Sewa audio system --> caterer.. songs x pilih lg btw
l. Mak Andam / Tukang Mekap --> dahh
m. Baju Malam Berinai --> no malam berinai
n. Kek Kahwin 10 tingkat (kalah siti nurhaliza) --> 3 je dah laa
o. Baju Potong Kek --> same je baju sampai end of majlis
p. Bunga Pahar kat pelamin --> dah kot..tah org sponsor
q. Alat2 Merenjis
- Bunga rampai untuk letak dalam bekas merenjis --> xde renjis2
r. Bantal kecik kat pelamin dan kipas untuk pengapit pegang --> wajib ke??
s. Bunga Manggar --> xde
t. Bunga Telur / berkat untuk tetamu
- Jangan lupa beli telur dan rebus --> sedara uruskan
u. Ole-Ole untuk Tetamu Main Table --> dalam proses

there..nak tulih pun penat

apatah lagi nak buat semua benda ni..huhu

hopefully semua berjalan lancarrr..amiiinnn

9 comments:

nadia denise said...

almost theree..... sure dah excited kan! :) rasenyer sy sempat gi yg side bojed jer k.yaya, iAllah! kalau dijemput laa! hahaha btw, have fun preparing for the wdding!

bojed said...

mak oih

banyaknya checklist

checklist bb mcm ni:

a. parents uruskan

b. bb bayar

haha

Nadya said...

den: excited?i'm anxious!haha..thanks!its ok..gempur je side bojed tu..its the day i'll turn a yr older pun..ha ha

bb: c.nnt bayar utk fin lak ok!
haha

farahana said...

penat sampai skang tak hilang woo..

ahaha..

wish u all the best ya!

Nadya said...

tq tq

dah rasa kepenatan skang ni..aduih.

ha ah..aritu tunang pun penat die seminggu kot br ilang..

kawen nie xtau la..sebulan kot??haha

MiShi_Ka said...

panjangnye list!! takot nak kawen la camni...ehehe...

Nadya said...

the list can be shorten

get a wedding planner!

goyang kaki je nnt

but then siap2 la dulu 10k ke atas

haha

The Mrs-Bride said...

yayy dah dekat!! excited!! :D

yeah.. wedding checklist harus ada! kitorg siap ada excel sheet lagi with segala mak nenek blanje n stuffs.. huhuhu..

babe, byk nye dulang hantaran. brape balas brape nih? siap 'etc2' lagi?? hehehe..

ehh.. nikah nnt ur bday ke?? wahhh.. :D

p.s. gi engagement ushii tak nnt?

Nadya said...

haha..i ade list je..tp details $$$ xde..takuuuuut haha

manede nikah haritu.xmas la nikah i..yg tu side sane nye majlis


p/s-gi insyaAllah..=)