Monday, November 10, 2008

SpReeeeeeE

Last Saturday was tiring...but it was super fun (bb nnt tolak atas troli lg ek..hihi)
woke up early in the morning (heee kagum2)..feeling rather excited..
the plan was to do some shopping spree..

where?
IKEA
for our newly home sweet home..
wheeeeee~
(kuarters je pun..tp excited semacam haha)

oohhh sangat rambang mata..oh no, not me.but HIM!haha surprisingly i was the one who being the rational one..he wanted to buy the hangers for rm5..tp ada 4 keping je..and i said
"takpe kita tgk kat carrefour lagi byk dapat"

see seee..that was so unlike me..normally i would just grab it without having second thoughts..or three or four..oh nooo what have i become??so baik of me kan..haha

however..we just couldn't take our eyes off this one particular rug..oh so gorgeous.burnt holes in our pockets.takpe lah..berkenan punya pasal..lagipun it fit the concept..and comfy untuk bergolek2 di kemudian hari..hehe oh yes, our home deco ada concept.Dalam proses nak pimp la ni..hihi

so by the end of the day..more like in 3 hours..we managed to grab coffee table,shoe rack,clothes rack,rugs and door mats and cushions.
items sikit je kan?
tapi bila tengok receipt..mak aiiiii.
but i wont complaint though..i have suggested other options..but HE insisted. And bermurah hati to pay most of it..
weehooo..bukan salahku ok..=D




(thank you bb..nanti kita pergi IKEA lagi ye..banyak lagi barang nak beli ni..ha ha ha)

9 comments:

Nasa said...

huhu .. bojed and u gi mkn hot dog and coffee tak .. aku rasa mcm bende tu faveret bojed jer ... huhu

Nadya said...

tak..beli combo B iaitu karipap and softdrinks..haha

sbb b4 tu dah mkn meatballs 15 biji, lemon herb chicken, desert DAIM ngn coconut ball ke ape tah..coffee wajib ada utk bojed tuh..

meriah tak..haha

The Mrs-Bride said...

how come i didn't bump into u on saturday kt ikea?? i was there from noon onwards n borong lots of things too! hahahaha.. anyhow, i bumped into an old friend.. so kira ok la kan! hihihi.. :P

Nadya said...

haha ye ke..borong sakannn nampakk..sebbaik kitorang 3 jam je kt sane..kalau lame lagi..konfem kene sewa lori antar..haha


sebbaik xjumpe la

ada org tu suh i naik troli tu n die tolak..best gile

tp malu seyyyy...kalah budak2 kt sane time tu

farhati said...

aku nak menjemput diri sendiri menyerbu rumah ikea korang di putrajaya itu kelak ye? hehehe...

awesome blossom said...

i luv the meatballs there..! siap bawak balik lagi selalu nya.
ikea mmg bahaya..individually barangnya murah, main ambik je. bila nak bayar, haa, ambik ko... hahaha

Nadya said...

farhati: haha sila2..takde la ikea belaka..kopak tuu =p

fatma: tu la..pasni kalau pegi sane konfem aku bawak bekas tapawww..meatballs 15 biji kuah banjir siappp!haha

bojed said...

siapa punya idea meatballs banjir tu?

ehem

haha!

btw teringat dulu sekali masa bb gi ikea sorang2 time kerja, ada sorang mak orang ni dia sanggup beli kuah meatballs tu rm3 semangkuk

bb beratur tepi dia la

bb ckp

"bang, kuah lebih"

dpt 4 ceduk

yes!

ps - ada budak kecik kena sorong atas troli hari tu. haha.

bojed said...

coffee wajib ada utk bojed tuh..

---------

pandai dia

mueks

|=D

ps - nak nescafe yang tersedap di dunia secawan. kempunan arr brr brr hihi