Tuesday, March 8, 2011

My Cuppycake...

My baby mulat is 9 months old..with two teeth at the bottom. Dah 2 hari demam panas time petang dan malam nak dekat pagi..suspect nak tumbuh gigi lagi..putih semacam je gusi atas tu..Injection pneumococcal bulan ni pun kena postpone dulu sebab demam. So berat dan tinggi tak tau lagi..Last month mase 8 months berat 9.6kg.tu pun turun sebab selsema n batuk agak lame..

sekarang die dah boleh cakap simple words..more like ajuk kite cakap la..perkataan yang pernah die sebut nak mam, bedak, b'day (birthday), nak, babai, babah (mummy belum lg..sedeyyy huhu).tangan pun dah pandai lambai2 bye2..yang bestnye bila nampak mangkuk makan die tu terus cakap 'nak mam' kadang2 'nak aumm' haha ikut mane yg sempat je si Aydan ni..same gak la motor skills die..nak ngesot+merangkak+duduk sekaligus serentak..tok die panggil si Kalut..aktif ya amatttt..lasakkk..dulu mase baby berat kot so skang dah ringan sket seronok la die nak explore..


masa 8 bulan..seronok main hon kete


jalan-jalan..takut kalau strangers dekat..walaupun bkn ckp dgn die pun..huhu




favourite time..makan timeee.



9 months mase kat playskool..dah besyar anak mummy ni..



kelmarin..demam masa 9 bulan..makan ubat xyah susah2..nampak syringe je excited macam makan gula2..suke betul..haha


5 comments:

peonate said...

yayee adoii bestnye.. lea kalau nak makan ubat sikit punya seksa..sampai lepas tu nak bf pun susah sbb kalau i put her on my laps je lepas tu die igt nak kasi ubat...

deena awanis said...

wahhh..bagus la aydan senang makan ubat..=)

Anita, Mummy Adzryl said...

mmg mulat2 sgtttt!! hehehe.

Nadya said...

Peon: bes gak la sbb xyah struggle..nampak syringe je terus kaki tangan sumer terkapai2 excited.lawak btol.tapiiii kalu korek hidung mak aiiii menjerit sekuat hati mcm kene pukul.

Deena: haha sbb manis kot tu die suke..

knits: ikut mak pak die la..hahaha

`BaHa` said...

alolo embam-embam ni berani makan ubat :)