Saturday, October 16, 2010

Rockstar wannabe..hehe

Anak terunaku dah 4.5 bulan dah..aiyooo pantasnya masa berlalu..makin besar la anak mummy sorang ni...haihh sayu pulak rase tetibe..huhu

4 months milestones:

  1. makin banyak pe'el..suka jerit nyaring2 bila nak tido dan susu lambat.haishhh
  2. meniarap sendiri tak boleh lagi..bila kepala atas bantal baru bleh golek sendiri..tapi once dah meniarap mula la nak angkat2 bontot n lutut mcm nak merangkak..paling banyak 2 tapak dah gerak..huhu
  3. dah boleh angkat badan sendri nak duduk...punya bersemangat nak duduk dari meniarap..haha
  4. masa minum susu tangan sangat suke garu2 kepala, tarik2 rambut..macam banyak masalah je anak mummy ni..haha
  5. tak suka baring dah..nak duduk dan dukung bawak jalan2..
  6. dah kenal orang..esp mummy and babahnye..mummy gi keje tak nak pandang..jenuh duk panggil2 tunjuk muka depan mata..die pandang kiri, kanan.balik keje pun same..merajuk la tu..tapi kejap je la,mummy gi mandi merengek2 cari pulak..hihi comel je..
  7. paling tak suka shampoo rambut dan korek hidung..meraung macam kene dera..terpaksa la guna nasal spray..huhu
  8. dah boleh tido dalam bouncer..kalau tak dulu asyik kene dodoi dukung je..lenguh lahaii..tapi kene ikat tangan kalau tak tido kejap je sebab suke mengeliat dan tonyoh muka sampai terjaga..pastu nangis..

ini dia anak teruna yang dah macam budak besar..








p/s- kuat minum dan kerap..macam tak cukup je..selalu malam terjaga merengek2..tanda2 boleh makan solid food ke ek?help pls...

10 comments:

SuNsuRiA said...

Semangatnye!!! da bape kilo ni? Anak Su.. 3 bulan lebih da bg mkn.. tp bg cair sangat... sbb asyik merengek je... mcm xpuas susu... setakat ni ok... Insyirah da masuk 6 bulan lebih da... ;))

Yatie said...

sggh semangat badan nyer

Fadeadsy said...

haha. mmg rockstar wannabe pun dgn kasut die, baju guitar. semangat btul anak u. name baby pun cool. aydan erk. after 4 months dh boleh ambil solid food tp bergantung kpd keadaan jugak. makanan pun xleh hentam je still kena pilih2. better u tanye doktor dulu ikut suggestion die occay.

mommysofea said...

cool nye baju die..haha.

hmm..aydan bape bulan ek?hmm ade kawan effa bagi minum susu n add satu/2sudu nestum sbb too early to introduce solid yg bese2 tu.anak dia pun boboy.

nanti dah 5/6 months bolela kasi solid.tu in my opinion la.

Anita, Mummy Adzryl said...

i still rasa best time to introduce solids masa dia 6 mths. xlama pun lg. now kasi dia puas minum susu dulu. :)

Dayu said...

tak macam baby 4 bulan lebih
tgk tu lengan dia
berketul2
baby boy kan, mesti lg kuat nyusu
bak kata fads, consult doktor dulu lah
tapi usually by 4 months baby dah ready. anak kita pun 4 bulan lebih makan bubur dah

Nadya said...

sunsuria: now 4 months dah dekat 8kg dah..nxt checkp up 5 months br tau bape lak..

yatie: syukur sehat hehe

fadeasy: thanks!yup nk tny paed die dlu..aritu try rice cereal cam alergic pulak..

mommysofea: hehe kononnye rockstar la..aydan now 4 bln..tu la nk tunggu pas jumpe paed..

knits: now cam dah kurang minum pulak..i rase growth spurt la mase awal2 tu..

dayu: ketul2 michelin..huhu yup kuat nyusu.dh try rice cereal but cm alergic pulak..maybe growth spurt..pape pun nk consult paed dlu la.

awesome blossom said...

waaaaaa.. lengan ko sure naik otot nih kalau asyik kena dukung.. geramnyaaaa, nak gigit!

Ayuraza said...

ieeeeeeee...
geram nyer...salam singgah..
bb tomei la..nk tgok bb kiter x?
visit la..hehe..share link ok..

Nadya said...

fatma: ye laa makin besar lengan aku yg sediakala besar ni..haha

ayuraza..tq2.boleh saje..comeii baby..huhu