Saturday, January 23, 2010

Wut is de wrong??

Since preggie nie.. for the last 2 months..i've been having really bad dreams..to the point they woke me up in tears..bkn takat meleleh2 je..siap sobbing..like they were sooo real..and scary..
Mr hubby byk kali terkejut jaga dari tido..luckily dia tak marah..pujuk2 ckp they were all dreams n not real etc etc..
ade one time ni with my eyes closed and teresak2 mcm org meroyan..Mr hubby suh tadah tangan n dia bacakan doa tido..tah automatik ikuuut je aku ni pun..bila2 ingat balik lawak lak rase..haha

the next day salunye he would ask me what the dreams were about..bila dah bagitau, he just laughed at me. i on the other hand, terase geram la coz mimpi tu menjurus ke arah yg tak elok langsung. and to be honest, i was quite disturbed by them..

  1. hubs left me..he died..(:(:(:(:(:(:(:(
  2. hubs had an affair with another woman..to make it even worse, he slept with her..tak nampak la muka ppuan tu..wasn't even in the picture pun..dlm mimipi tu i just knew they did la..(kan dah cakap scary..and dead furious sampai menangis2 luar mimpi)
  3. hubs kawen lagi satu!dgn ppuan tua lak tu..waaaaa (taktau nak nangis ke nak gelak nie)
  4. Kene kejar dgn zombie (ni sumer sbb Mr hubby paksa tgk cite hantu dgn die la)
see what i mean?
when i told him, he just gelak cakap benda tu sumer karut la ape la..
i know they were just dreams..but asyik2 citer yang lebey kurang je..tak sedap hati rase..
haih tah la..

Ya Allah, Kau peliharalah kami dari gangguan syaitan dan jauhkanlah kami dari perkara-perkara yang keji dan mungkar.. Amiinn.

12 comments:

Puan AA said...

opah, besa la tu time preggy ni lbh byk mimpi yg mcm2, bkn2..

rajin2 la ngaji/zikir utk 'elak' mimpi2 canggini jd lg.. @ at least sblm tido bace doa pun dh cukup..
bkn pe, utk bb & mak jugak..

ain alida said...

i cudnt resist to smile while and after reading dis post. to me, sgt comel and cute. ofcoz da dreams are scary, but i think all dis dreams is bcoz you love mr. hubby so much. so sweet nye korang nih =)

im sorry klu komen nih ntah hape2, but dats how i see it. dnt worry too much eyh, i pray evrythg will be fine, take care nadya.

bojed said...

bb lagi power... mimpi jehan miskin jadi backup singer utk band bb.

hahahaha

awesome blossom said...

banyak pikir sgt kot, yayee... :p itu semua dugaan tu, take it easy eh.

Anita, Mummy Adzryl said...

babe, when u dream of ur loved one died sampai u nangis2 btol2... insya Allah panjang lah umur dia. :)

mimpi ngarut2 yg lain tu, wat tatau je k. i pun byk kali mimpi my husband ada affair. mcm real jer sampai i bangun tido terus nangis. my hubby cam bese laa.. gelak jer. tp i tau tu bad dreams jer... hehehe.

tc ok.. dah jgn fikir2 dah. ;)

Nadya said...

Pn AA: dah bace doa sebelum tido..setakat hari ni dah takde..

ain: comel?haha didnt expect dat..anyways, thanks. all the best 2u..dah dkt nk edd kan?=)

Nadya said...

bb: itu mimpi gay..hahaha


fatma: maybe juge..okies akan menenangkan fikiran..huhu

knits: xpikir2 dah..tu la mimpi ngarut2 nie bila igt2 balik lawak je..at least bkn i sorang la yg mimpi canie..ade geng.haha

:: || Mrs. Izwan || :: said...

babe, i pun macam uuuuu.. masa awal2 preggy, mimpi hasben ada affair ngan pempuan lain. the same mimpi like yours. adakah anak u boy? i buat "survey" (kohnon la survey) mostly mimpi hasben ada affair ni mesi dpt baby boy. ehehehe... tgk betul tak.. kalu tak survey ini tidak blh dipakai heheh

Nadya said...

wowww...teori tu i xpenah dgr lagi haha..but yea blue it is..hehe coincidentkah???u pun ke??

:: || Mrs. Izwan || :: said...

yup mine is blue. and a fren of mine yg mimpi mcm tu pun blue. hehehe..

Shikhin Ishak said...

nadya,i pun pernah mimpi macam u yg no 1 dan 2 tu..pastu bangun2 pagi i belasah hubby pakai bantal sebab ingatkan betul2,,sambil nangis2..hahaha drama lebih.

Nadya said...

mrs izwan: wowww kene test teori ni kt m2b yg lain lak..haha

shikin: haha lg kelakar..sure ur hubby terpinga2..i nangis2 tp xsempat nk blasah la..hahaha