Tuesday, November 22, 2011

Eh?Mungkinkah?

Tengah flash back memory masa first time pregnant dulu, tetiba teringat something..

Second month lepas kawen, i had this very unusual senggugut. Selalu masa period pun memang ade senggugut but stil bearable. Masa tu memang sakit yang tak boleh tahan. Dalam kereta on the way back from work rasa sakit yang amat sangat sampai terbongkok2 nak tahan. And then macam nak muntah sebab sakit sangat. Minta hubs pecut balik coz nak baring. Bila sampai umah je terus baring mengerekot. Kaki n tangan semua sejuk, pinggang rase lenguh gile. Hubs tolong urut2 belakang.My mom yang tengok macam pelik and risau sbb tak penah2 anak die senggugut macam tu kan..

Tak lama lepas tu rasa macam period keluar banyak gile. Laju macam paip bocor tau.tetiba je 'gushhh' keluar. Masuk toilet tengok memang penuh sampai bocor2. And rupa die lain dari biasa. Lepas je keluar tu terus macam lega.senggugut yang teruk tu rasa kurang. Tapi time tu takde pulak nak pikir 'did i just miscarry?'.

Now bila pikir2 balik, i think most probably i did. Cuma masa tu maybe it was at the earliest stage so i tak mungkin dapat tau kan..n dengan xde ilmu pasal2 tu semua, conclusion nye hanyalah period biasa lah.

Then the third month lepas kawen, i missed my period. Had an unusual event gak before that. Hubs pagi2 loya2 and everytime die gosok gigi pagi mesti wekkk wekkk teruk gile sampai lembik lepas tu. Nak dekat seminggu gak la jadik camtu. Lepas confirm pregnant baru kitorang macam 'ooooo patut laa'. Tapi masa tu ingat dia salah makan n angin. hahaha die yang kene tempias simptom2 tu rupanya.

Unfortunately, the happiness didnt last that long. Had written about it 2 years ago.

If lets say betul la i miscarried masa heavy period tu, maka dengan itu, Aydan was my 3rd pregnancy. Otherwise, 2nd. Hmmm kalau tak dah 2 or 3 anak by now..kihkih

3 comments:

Anita, Mummy Adzryl said...

hoihh. ayat last tu funny! kalau semua tu menjadi babe, takkan 2,3 anak.. premature la semua kalau menjadi tiga2.. hihihi. comel lah u! takpe.. ada hikmah semuanya.. soon aydan nak dpt adik lagi dan lagi kannn.. aydan will be big bro! *amen* :)

Nadya said...

hahaha..express gile la kan kalu gitu..kehkeh..insyaAllah..pray for u too!adzryl xsabo nak adik tu hehehe ;)

Liz Rohaizat said...

yups, boleh jadi camtu. unusual heavy bleeding. kita anggap period sampai lambat tapi mungkin miscarriage tanpa sedar.