Tuesday, September 13, 2011

Ta?Tor?Ayyi?Neno?

video

Video ni diambil mase tengah belajar dengan mummy..sehari kalau tak tengok benda ni memang tak sah..akan bising sebut 'nak nak nak' sampai dapat..since 5 or 6 months die memang interested dengan bunyi kereta dan lori/traktor..Masa masuk umur setahun dah boleh sebut 'tor' 'ta' 'ayyi'..sekarang ni 1 tahun 3 bulan dah boleh kenal types of vehicles bila ditunjukkan gambar..nak dekat sepuluh kali repeat tak puas2..sambil mulut tot tet tot tet macam bertih jagung..bila cakap 'finish' je mesti meraung n nak rebut handphone dari mummy..

walaupun lepas balik kerja sampai rumah dalam pukul 7 malam, wajib main dan ajar anak sebelum die tido..itu je pun mase yang ade..memang kejap, tapi puas..

Syukur Ya Allah atas anugerah yang amat berharga ini..Akan menjaga amanah yang diberikan dengan sebaik-baiknya selagi nyawa dikandung badan InsyaAllah...


2 comments:

deena awanis said...

clever aydan!!ayyi tu Lori ek?hihi..

Nadya said...

hihi yes dear..ayyi tu lorry..