Tuesday, April 30, 2013

Ceritera Anak Teruna Saya

Fuh fuh..berabuk sungguh blog ni. segan hidup mati tak mau haha

Nak cerita sikit la pasal anak teruna yang sorang ni. Nanti bila dia dah pandai baca boleh la suruh dia kisah perangai upin ipin dia sekarang ni..

1
M: Aydan,what is your name?
A: My name is Muhammad Aydan Shaqeel!
M: bin?
A: bin...?
M: bin ape?
A: bin..jol!

Hahahaha 'benjol'. Sian suamiku.


2
A: Mummy, Aydan nak gi Penang.
M: ha?nape nak gi Penang?ade ape kat sane?nak mkn nasi kandaq ke?
A: tak.nak main slide

Haha nak main slide sampai ke Penang tuu.sabo je laa


3
M: Aydan nak adik girl ke boy?
A: adik girl (senyum2)
M: nape nak adik girl?
A: sebab saye gembiree
 



Aydan: One two buckle my shoe.
Aku: Three four?
Aydan: Shut the door. Five six bah?
Aku: Pick up sticks.
Aydan: Seven eight bah?
Aku: Lay them straight. Nine ten?
Aydan: A big fat hen.
Aku: Aydan tau tak hen tu apa?
Aydan: Ni tangan ni.
Aku: Bukan. Tu hand. Hen ni chicken. Girl chicken.
Aydan: Oo girl chicken ke babah? Dia pakai tudung macam mummy neh?

Ha ha ha (_ _!)
 


5
On the way ke sekolah...

Aydan: Di mana dia, anak kambing saya...
Aku: Macam mana bunyi kambing?
Aydan: Moo moo.
Aku: Bukan. Tu cow. Kambing bunyi macam sheep. Macam mana?
Aydan: Bek bek, bek bek.
Aku: Pandai anak babah. Aydan tau tak kambing ada janggut?
Aydan: Oo kambing ada janggut ke Babah? Macam janggut Babah?
Aku: Hahaha a'ah sama la tu.
Aydan: Babah pun kambing jugak eh?

Ha ha ha!
 


6
Sebelum tido, ajak borak dulu:

A: Mummy, Aydan nak gi sarawak.(tiba2 je)
M: nape Aydan nak gi swak?ada ape kat sane?
A: Nak naik bot
M: ooo suke naik bot tu ye
A: ade kek lapis (lawak pulak dgr). Bagi kat teacher
M:haha eh mana bagi teacher haritu
A: Aydan nak beli bagi teacher
M: oooo nak bagi teacher eh. Aydan nak beli berapa?
A: dua!
M: Nak bagi teacher yang mane?
A: ticer sheilaaa
M: lagi satu?nak beli 2 kan
A: ticer Pika
M: haha ok nanti ade kenduri lg kite gi sane nehh
A:ok

hahaha bertuahnya cikgu dapat anak murid canie..
 


7
Dalam kereta, on the way ke sekolah.

Aydan: Aydan sayang babah.
Aku: Babah pun sayang Aydan.
Aydan: Aydan manja babah kan?
Aku: A'ah.
Aydan: Babah best kan?
Aku: Babah memang best pun.
Aydan: Kita nak pergi beli ultraman satu kan?

Haha nice try son!
 



cheekier by the day. cakap pot pet pot pet macam org besar.  
Nanti ade adik macam mana la gaya nye. Sekarang ni makin manja pulak. 
pantang naik suara sikit mula la buat muka kesian.pastu merajuk sembam muka kat sofa haha

sayangggg die!muahhh!

 

7 comments:

Tengkubutang said...

hai.. salam kenal,
follower no.34
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog
http://honeyoyeke.blogspot.com/

Anonymous said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Unknown said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ركن الامثل للخدمات المنزلية said...


شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة طيوب لتسليك المجاري بالدمام والخبر



ركن الامثل للخدمات المنزلية said...


افضل الخدمات المنزلية بمدينة القطيف 0551844053 من تسليك للمجارى ومكافحة الحشرات وتنظيف للفلل والمنازل والشقق
وتنظيف السجاد والمجالس ومكافحة النمل الابيض بالقطيف


شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف سجاد بالقطيف
شركة تنظيف شقق بالقطيف
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة تنظيف مجالس بالقطيف
شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
شركة تنظيف فلل بالقطيف
شركة تنظيف بالقطيف

عبده العمراوى said...



شركة تنظيف بيوت بالجبيل
شركة تنظيف مجالس بالجبيل
شركة المثالية للتنظيف بالظهران
شركة المثالية للنظافة بالظهران
شركة المثالية الدولية للتنظيف بالظهران

okk said...

nice info....