Friday, August 19, 2011

Aksi si Mulat

video

Suke ikut 'Tom'..nak buli la tu..hehe


video

balik keje la baru boleh main dengan si buah hati sorang ni..tu pun kejap je sebab nak berbuka lepas tu die dah nak tido..nak jadi housewife sepenuh mase boleh tak?huhu

Monday, August 8, 2011

14 months progress

Aydan dah masuk 14 bulan..alahaii dah besar anak mummy ni..so far progress die sangat ok..
motor skills:
Dah boleh berjalan masa 13 bulan..tapi berdiri tak boleh lagi masa ni..lawak kan..jalan boleh berdiri sendiri tak boleh..haha kena pegang sofa utk tarik diri sendiri.Sekarang masuk 14 bulan die dah boleh berdiri sendiri dan berjalan..alhamdulillah..
Walaupun agak lambat motor skills die tapi tak terlalu lambat la..mummy banggo!
pastu sekarang ni kalau tgk org solat die pun ikut same sujud/angkat takbir..lawak tgk gaya sampai terhantuk kt lantai la..

speech:
makin tot tet tot tet skang ni...dah boleh sebut macam2..yang paling best dah boleh sebut Mummy!!yeayyy
Mi/Ami/Mami - Mummy
To- Motor
Keta- Kereta
tektor- tractor
tok- tok dia kat umah hehe
pi- topi/kopi
ter- water
anana- banana
nak- nak
mamam -makan
nenen- susu
sayam- sayang
tam/tom- kucing kt umah nama tom..tp skang ni semua binatang die panggil tom haha
ayi- lorry
tol- botol
ti- teeth nampak berus gigi ckp tiii tiii..tunjuk gigi nak suh gosok haha
di-mandi
eeeee- eeeee konon kotor laa..haha
babah- babah
babap- pukul..nnt die babap diri sendiri bile tau kite marah haha
mama- kurma hihi
ti- roti/biskut
sta- star

ape tah lagi..nanti bila dah igt akan di update..
oh ye gigi dah 8..4 atas 4 bawah..geraham mcm nak naik dua bawah..rase keras gusi tp xmuncul2..